Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie kan je helpen om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te (re)activeren. Er wordt niet gekeken naar de afzonderlijke symptomen of ziektes, maar naar de algehele balans in het lichaam. Het herstellen van de balans zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen en je je weer gezonder gaat voelen.

Met behulp van spiertesten kan ik de oorzaak van de stress in je lichaam opsporen. Teveel stress kan veel verschillende klachten veroorzaken. Het lichaam maakt duidelijk wat er dwars zit door onbewuste spierspanning. Bij de spiertesten isoleer ik steeds een bepaalde spier. Daar oefen ik een zachte druk op uit om te kijken of de spier genoeg energie heeft om de druk te weerstaan.

Door het testen van deze spieren kan ik inzicht krijgen in drie verschillende niveaus van je lichaam. In de kinesiologie noemen we dit de gezondheidsdriehoek.


 De driehoek bestaat uit:

 

Voor het behandelen van de opgespoorde stressfactor gebruik ik technieken uit de chiropractie, acupressuur en voedingsleer. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit massage en/of licht aanraken van acupressuurpunten.

 

Omdat kinesiologie ook naar de psychische kant kijkt, kunnen de spiertesten ook inzicht geven in (vaak onbewuste) belemmerende overtuigingen en patronen. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en kunnen we de stress die je jezelf hebt opgelegd doorbreken. Je krijgt zelf weer controle en bent klaar om verder te groeien!

Het fijne van de kinesiologie behandelingen is dat het erg laagdrempelig is; het is geschikt voor alle leeftijden en als je niet wilt hoef je niet te praten, je lichaam praat voor jou.

Groei Kinesiologie

Follow me on Instagram

info@groeikinesiologie.nl

+31 (0) 623084048 

+31 (0) 623084048 

KvK-nummer: 81832656

Lid van VBAG en BPGZ

Aangesloten bij RBCZ en Quasir

Nieuwe Zeeweg 82
Noordwijk 2202 HB
Zuid-Holland

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
9.00 – 17.00

Op deze overeenkomst zijn de Disclaimer, Algemene Voorwaarden en het Privacy beleid van toepassing.

  © 2021-2022 Groei! Praktijk voor Kinesologie