Voor je kind 

Er zit je kind iets dwars. Als moeder zie je dat je kind ergens mee worstelt, maar je kunt je vinger er niet opleggen wat dit nou is. Sommigen zeggen je dat het een fase is of dat je kind er wel weer overheen groeit, de huisarts kan je ook niet verder helpen en toch kun jij niet geloven dat je dit maar gewoon moet accepteren. Je instinct zegt je dat er gewoon iets niet klopt. Het enige dat jij wilt, is dat je kind (weer) lekker in z’n vel komt te zitten.

kinesiologie voor je kind

Wat nou als ik zeg:

 • Dat jouw intuïtie het beste is waar je als moeder naar kunt luisteren!

 • Dat jij als geen ander weet wat je kind nodig heeft en dat je hier ook zeker naar kunt luisteren!
 • Dat ook jouw kind weer lekker in z’n vel kan komen te zitten!
 • Dat het leven niet zo zwaar hoeft te zijn voor jouw kind!

Kinderen hebben nog niet zoveel manieren om hun gevoelens te uiten als volwassenen. Dit resulteert erin dat onverwerkte emoties er op een andere manier uitkomen. Bij ieder kind is dit anders.

 • Slecht in slaap vallen of juist ’s nachts vaak wakker worden
 • Lichamelijke problemen, zoals eczeem en darmproblemen
 • Onzekerheid en faalangst
 • Woede aanvallen
 • Verlatingsangst
 • En zo zijn er nog veel meer voorbeelden

Dit kan ontstaan door begrijpelijke dingen (een zware zwangerschap of bevalling, een ziekenhuisopname of een andere heftige gebeurtenis), maar soms weten we ook niet waar het door komt. Voor een kind kan een afwijzing in de speeltuin al genoeg zijn, omdat ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan.

Maar ik heb goed nieuws, er is namelijk iets aan te doen!

Wil jij ook dat je kind:

 • Lekker in z’n vel zit
 • Rustig gaat slapen
 • De (fysieke) blokkades in z’n lijf opruimt
 • Leert naar z’n eigen lichaam te luisteren
 • Zelfvertrouwen opbouwt

Door middel van een lichaamsgerichte therapie zal je kind weer rust vinden in zijn eigen lichaam. Gewoon door naar het lichaam te luisteren. Samen gaan we kijken waar het lijf van je kind op dit moment zoveel energie aan kwijt is dat andere processen niet goed lopen. Je kind zal weer lekker in z’n vel komen te zitten en ontspannen kunnen groeien!

5/5

Onze dochter T. viel na een heftige maand heel slecht in slaap en werd ’s nachts schreeuwend wakker. Na twee behandelingen bij Marte gaat het al een heel stuk beter, de nachtmerries zijn bijna helemaal over. Ze valt nu zelfs zelf in slaap (we zitten nog wel naast haar bed), maar het is zeker een begin waar we heel erg blij mee zijn!

Moeder van T. (2,5 jaar)

Praktisch

 • Tijdens deze lichaamsgerichte behandelingen ga ik samen met jouw kind kijken waar de blokkades in het lijf zitten en los ik deze op door middel van verschillende technieken, zoals acupressuur en stress-release oefeningen

 • Kinderen staan nog veel dichter bij hun gevoel, waardoor ze vaak al heel snel resultaat van de behandelingen hebben
 • Het ene kind heeft aan twee behandelingen genoeg en de andere komt wat vaker en heeft af en toe een onderhoudsbehandeling nodig
 • Tijdens de eerste behandeling is het het handigst als een van de ouders bij de behandeling blijft. Daarna is de keuze aan de ouder en het kind, ik heb geen voorkeur. Wel heb ik gemerkt dat sommige kinderen meer vertellen als de ouder er niet bij is.
 • Per sessie bepalen we samen een doel of wens waar we tijdens de behandeling aan gaan werken. Iedere sessie zal dus afgestemd zijn op wat jouw kind op dat moment nodig heeft

Wat kost een behandeling?

€ 70,-

(Check de tarieven pagina voor meer informatie)

Foto Behandeling kind

About me

Hoi, ik ben Marte. Sinds mijn oudste dochter (2011) is geboren ben ik gaan voelen hoe sterk de intuïtie van een moeder is. Vanaf de geboorte wist ik dat er iets niet goed zat, maar uit de onderzoeken kwam niets. Ik ging twijfelen aan mezelf, maar na 4 maanden bleek dat ik toch echt gelijk had; ze kwam in het ziekenhuis te liggen en daarna hebben we nog 1,5 jaar met de gevolgen daarvan moeten leven. Het is allemaal goed gekomen, maar ik heb daardoor wel geleerd dat je altijd je gevoel moet volgen.

Mijn dochter bleek later ook zeer gevoelig te zijn en raakte snel overprikkeld. Door middel van kinesiologie heeft ze geleerd hoe ze kan ontladen als er teveel prikkels zijn geweest. Hierdoor heeft ze veel minder last van de invloeden van buitenaf. Ze voelt heel goed aan wat haar lijf nodig heeft en ook al vecht haar hoofd hier soms tegen, ze weet wat ze moet doen. Ik gun het ieder kind om al van jongs af aan te leren luisteren naar z’n eigen lijf, zodat alle spanningen en prikkels er op een rustige manier uitkunnen.

Voor de uitbarstingen van boosheid en de emotionele overgevoeligheid van mijn zoon (7 jaar) zijn we naar Marte geweest. J. voelde zich direct op zijn gemak bij Marte. Ze legde uit wat ze ging doen en beantwoordde al zijn vragen. Zonder te vertellen waarvoor hij precies op de tafel lag, wist ze aan te geven waar hij tegenaan liep. Na ruim een half uur liggen (wat voor hem echt een prestatie is), stapte hij heel relaxed weer de tafel af. Voor thuis gaf Marte een paar adviezen aan hem mee, die hij kan toepassen als hij voelt dat hij boos wordt. Alles afgestemd op zijn niveau.
Hierna heeft mijn zoon nog twee behandelingen gehad. Hij vond het een feestje! En wanneer hij nu voelt dat hij boos wordt, roept hij dat hij even aan Marte moet denken! De ontploffingen van voorheen hebben we gelukkig niet meer meegemaakt.

Moeder van J. (7 jaar)

H. keek er al tijden naar uit om naar de basisschool te gaan. Maar tijdens haar eerste schoolweken was ze zo verlegen dat ze nauwelijks durfde te praten. Afscheid nemen ging ook heel moeizaam en vaak moest de juf haar van ons overnemen en naar binnen tillen. Tijdens de eerste sessie heeft H. geen woord gezegd, maar toch was ze meteen dol op Marte. De dag na de tweede sessie bracht ik haar naar school en bereidde me voor op het gebruikelijke drama. Ik knuffelde haar en ze zei: “zet me maar neer” en wandelde zo de klas in. Ook hierna bleef het goed gaan en kreeg H. ook meer zelfvertrouwen in de klas.

Moeder van H. (4 jaar)

Volg mijn blogs op Facebook en Instagram? 

+31 (0) 623084048 

+31 (0) 623084048 

KvK-nummer: 81832656

Lid van VBAG en BPGZ

Aangesloten bij RBCZ en Quasir

Offemweg 85
Noordwijk 2201 HC
Zuid-Holland

Openingstijden
Ma, Di, Do en Vr
12.00 – 17.00

Op deze overeenkomst zijn de Disclaimer, Algemene Voorwaarden en het Privacy beleid van toepassing.

2024 © Groei! - Praktijk voor Kinesologie